Till och från Landvetter

Det finns flera sätt att ta sig till Landvetter Flygplats, här går vi igenom de vanligaste och hur det går till och vad det kostar.

Hur långt är det till Landvetter Flygplats?

Göteborg centrum, 30km, cirka 36 minuter
Alingsås centrum, 41 km, cirka 37 minuter
Borås centrum, 42 km, cirka 30 minuter
Jönköping centrum, 123 km, cirka 1 tim 22 min
Trollhättan centrum, 97 km, cirka 1 tim 10 min
Varberg, 92 km, cirka 1 tim, 3 min
Värnamo, 153 km, cirka 1 tim 52 min
Falköping, 120 km, cirka 1 tim 30 min

Egen bil

Om du åker med egen bil från Stockholm, Karlstad, Malmö eller Oslohållet följer du vägskyltning mot Göteborg Landvetter Airport när du närmar dig Göteborg. Har du någon form av GPS eller kartfunktion i bilen är det såklart enkelt att ställa in Landvetter Airport (GOT) i denna. Från Göteborg centrum tar det cirka 20 minuter till flygplatsen.

Taxi

Att ta en Taxi till Landvetter är såklart smidig; du slipper köra själv och du slipper betala för dyr parkering under din resa. Du kan ofta få ett fast pris för en taxiresa till Landvetter. Priset varierar beroende på utbud och storlek på bil och liknande, men räkna med runt 400 kronor och uppåt för en enkel resa från Göteborg centrum.

Flygbuss

Med flygbussen tar du dig till Landvetter Flygplats från Göteborg city på 35 minuter. Du kan åka från Göteborg City (Nils Ericson Terminalen), Lindholmen, Mölndals bro med flera. Det är ofta avgångar var 15:e eller 20:e minut. En vuxenbiljett enkel resa kostar 129 kronor (ungdom 119 kr). Det går även att få rabatterade gruppbiljetter för 3 eller 4 vuxna.

Kollektivtrafik

Flixbus och Vy (Bus4you) kör till Landvetter flygplats från en mängd olika destinationer. Du besöker enklast deras webbplatser och gör en sökning för att jämföra pris och hitta en buss som passar just dig. Vid en exempelsökning (maj 2024) var Flixbus billigast från Göteborg centrum med ett pris på 99 kr.